Theo & Philo - Pili Nut Pinipig - Melk - Florentina Chocolates
Huisgemaakte Producten
Bean-to-Bar Chocolade
Gratis afhalen in de winkel
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Theo & Philo

Theo & Philo - Pili Nut Pinipig - Melk

€4,99
Op voorraad
Verplichte velden:
    - +
    Gratis afhalen in de winkel
    Selecteer een verzenddatum bij het afrekenen
    Huisgemaakte Producten
    Bean-to-Bar Chocolade
    Gratis afhalen in de winkel
    Beschrijving Theo & Philo - Pili Nut Pinipig - Melk

    Het zal geen verrassing zijn dat geglazuurde pilinoten en geroosterde pinipig een match zijn gemaakt in de culinaire hemel. Ze verbinden tenslotte het perfect zoete met intense melkchocolade.

    Pinipig is geroosterde, plette onrijpe, nog groene kleefrijst (Oryza sativa var. glutinosa) dat in de Filippijnen vaak wordt gebruikt als topping voor desserts maar ook in cakes, dranken en andere etenswaar wordt verwerkt. Zoals chocolade.

    De pilinoot is de vrucht van een oorspronkelijk Filipijnse boom. De zaden (nootjes) worden vaak met honing geroosterd en gegeten of in zoetwaren gebruikt. Zoals in deze chocolade.

    Cacao van Malabog
    Theo & Philo werkt met cacao uit de barangay Malabog, een gemeenschap van zo’n 11.000 inwoners, dat onderdeel is van Davao City, qua oppervlakte de grootste stad van de Filippijen. Alles in Davao City is laagbouw en zeer groen, uitgestrekt in heuvelland.

    In Malabog zijn veel kleine cacaotelers. De teeltomstandigheden zijn perfect. Zo won in 2019 Nong Joe uit 226 deelnemers uit 55 landen de prijs voor de beste cacaobonen van de International Cocoa Awards (ICA).
    Philo Chua betrekt de cacao is samenwerking met de organsatie Gawad Kalinga, van een groep boeren. Gawad Kalinga helpt mensen uit de armoede.
    (Barangay is de kleinste politieke bestuurseenheid die de Filippijnen kent.)

    Extra informatie

     
    Soort chocolade: Puur 65% cacao
    Inhoud verpakking: 1 reep
    Nettogewicht:  45 gram 
    Allergenen: Bevat noten en melk. Kan sporen van sesam en soja bevatten.
    Ingrediënten: rietsuiker, cacaobonen (25%), cacaoboter, melkpoeder, geglazuurde pilinoten (pilinoten, suiker, olie), rijstkorrels
    Inclusie: Pili-noten, Rijstkorrels
    Oorsprong cacao: Filipijnen
    Herkomst cacao: Davao, Malabog, Filipijnen
    Awards:

    Academy of Chocolate Bronze 2018 : Academy of Chocolate Bronze 2019 

     

    Neem contact met ons op...
    Bel ons 06 - 111 415 30
    Stuur ons een e-mail [email protected]