Ik stel mij graag aan je voor!

Hey, mijn naam is Florentina, maar zeg maar Fleur, de eigenaresse van deze winkel. Je kunt mij altijd vinden in de winkel, waar ik onze klanten vertel over al onze mooie producten, zoals de bijzondere single origin Bean to Bar chocolade repen van vele Nederlandse en internationale merken. Je kan me ook vaak vinden in de keuken, waar ik allerlei lekkers aan het maken ben, óf met een kop van mijn favoriete warme chocolade drank. Ik doe dit elke dag, met veel liefde en passie, want wat is hier nou niet geweldig aan? De chocolade wordt gemaakt met de beste kwaliteit cacaobonen en we bieden repen aan van over de hele wereld. Ik serveer prachtige bonbons die in huis worden gemaakt, bonbons van Valhorna, taarten van Holtkamp, koekjes met liefde gemaakt van Von Ilten,  sappen, jams en meer van landgoed Mariënwaerdt, bloemen van ‘Een bloemetje op tafel’ en nog veel meer. Ik ben altijd opzoek naar mooie, eerlijke dingen waar ik blij van word en die ik kan toevoegen aan mijn winkel. 

"Ik geloof in de kracht van cacao"

Ik heb geleerd dat alles wat je met liefde en aandacht doet, het leven mooier maakt. Liefde en aandacht staan dan ook aan de basis van mijn winkel. Ik geloof in de kracht van cacao, van de boeren die de cacaobonen laten groeien en door en door kennen, tot de chocolademakers die de cacaobonen transformeren tot chocolade en daarbij de verschillende karakters van de cacao naar voren brengen. De aandacht die de makers en boeren hebben voor hun producten, vertaald zich naar de smaak. Of het nu onze Bean-to-Bar chocolade repen zijn, de Matcha, de jam of enig ander product dat je terug kunt vinden bij Florentina. 

Ik geloof in het geluksgevoel dat goede chocolade met zich meebrengt, in de kracht van goed eten en herinneringen en de glimlach die mensen laten zien wanneer ze iets unieks proeven. Dat is waarom ik ben begonnen met Florentina's Chocolate Boutique Café, en waarom ik zoveel tijd doorbreng met onderzoeken en meer leren over cacao en chocolade. Er is altijd meer te leren! 

Ik ben ook begonnen met het maken van mijn eigen chocolade en bonbons. Onderzoeken welke cacao goed werkt en welke ingrediënten daar goed mee samenwerken. Dit is een heel interessant proces en ik kan eeuwig doorgaan met onderzoeken en verfijnen. 

Vandaag nodig ik jullie uit om mee te gaan op ontdekkingsreis door mijn chocolade wereld. Om chocolade te ervaren van begin tot eind. Van boon tot reep.

Mijn filosofie

Bij Florentina's zul je alleen producten vinden die eerlijk, uniek en met een verhaal zijn. Voordat een product hier in de winkel beland, wil ik weten waar het vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en wat de filosofie van de makers is. Ik heb extra aandacht voor de kwaliteit van de producten, of het nu gaat om chocolade of de inhoud van een bakboek. 

De producten die wij verkopen hebben een hoge standaard voor de productie in de  landbouw en van de ingrediënten die de merken gebruiken, wat weer terugkomt in de smaak voor jullie, als gebruiker. Eerlijke condities voor de planeet en de mensen die de ingrediënten produceren. 

De chocoladerepen die wij verkopen volgen allemaal het concept van Bean-to-Bar, van boon-tot-reep, wat betekent dat de maker van de reep zijn cacaobonen direct van de boer koopt, en daar een eerlijke prijs voor betaald. Soms weten ze zelfs van welke boom de bonen komen, Tree-to-Bar!

Als je een suggestie hebt voor onze collectie, dan horen we dat natuurlijk graag! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe unieke dingen. Stuur een mailtje naar [email protected], dan ga ik ernaar kijken en wie weet vind je dan jouw favoriete product terug bij Florentina. 

 

Bean-to-Bar: Hoe wordt chocolade gemaakt?

Het maken van ambachtelijke chocolade van Bean-to-Bar omvat meerdere processen. Het is verbazingwekkend hoeveel passie, aandacht en tijd de ambachtelijke chocolademakers in elke chocoladereep stoppen.