Mexico - Don Moisés 70% Puur

€9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Pure exclusiviteit gegoten in chocolade. De bonen uit de Soconusco regio in Mexico van Don Moises zijn schaars. Het is een kleine plantage met beperkte productie. Niet iedere chocolademaker kan er kopen, enkel de besten. Krak stelt niet teleur en toont meesterschap in de eenvoud van deze pure reep.

Proefnotities: ?

Oorsprong Cacao: Mexico, Soconusco, Don Moisés
Soort chocolade: Puur, 70% cacao
Inclusie: Geen
Awards: n.v.t.
Allergiewaarschuwing: Vegan, soja- en glutenvrij. Kan sporen van lactose bevatten en is gemaakt in een fabriek waar geen pinda’s en noten verwerkt worden.
Ingredienten: Cacaobonen en ongeraffineerde rietsuiker
Inhoud verpakking: 1 reep
Nettogewicht: 80 gram

Herkomst cacao: DON MOISÉS

In Cacahoatán, wat 'plaats van cacao' betekent, werd begin 1900 een kleine plantage gesticht. De Andalusische immigrant Moisés Mugüerza Gutiérrez noemde de plantage Finca La Rioja. Don Moisés plantte daar koffie, verschillende gewassen en cacao. De cacao die hij plantte, waren Criollo-cacaovariëteiten. Deze had hij verzameld in het zuiden van Mexico, Belize en Guatemala en verder ontwikkeld in zijn kwekerij. Helaas voor Don Moisés heeft het landbouwhervormingsbeleid na de Mexicaanse Revolutie een groot deel van de plantage en kwekerij onteigend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen