Zoals de andere melkchocolades van Naïve zijn gemaakt van melk van koeien van de weelderige weiden van Litouwen, zo is ook deze reep verrijkt met romige kefir.
Melkchocolade met kefir
Domantas zegt: “Kefir is de overwinning van melk op de tijd. In Litouwen hebben we een eeuwenoude traditie van het maken van kefir, een heus culinair erfgoed-product. Kefir bevat een hoog gehalte aan probiotica, een effect van de goede bacteriën en gist die de melk fermenteren. Generatie op generatie, is de kefir-moeder overgedragen om deze sprankelende drank te doen voortleven. Dat sluit geheel aan bij mijn eigenzinnige geesten ik besloot iets autentieks en onorthodox te maken door kefir met chocolade te mengen. Door de levende micro-organismen, rijpt deze reep als kaas en de smaak ontwikkelt zich door. Hoe tijdloos is dat?”
Chocolatier Domantas Uzpalis zegt hierover: “De Forager Collectie is waanzinnig experimenteel en bevat vele lagen. Allereerst scheid ik alle ingrediënten, dan combineer ik ze voorzichtig om een reep te maken met, ik zou zeggen, gepatenteerde smaken. Uniek. Met deze verzameling tabletten chocola heb ik een nieuwe manier ontwikkeld om nieuwe smaken, van intens smakende lokale producten, te verwerken in een tablet, die van nature al de complexiteit van de aroma’s van cacao kent.”
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Melk 57% cacao |
Inhoud verpakking: | 1 reep |
Nettogewicht: | 57 gram |
Allergenen: | Kan sporen bevatten van noten, sesam, pinda. |
Ingrediënten: | cacao* (50%), suiker*, cacaoboter*, kefir*, melkpoeder* (*biologisch) |
Inclusie: | Geen |
Oorsprong cacao: | Bolivia. |
Herkomst cacao: | El Ceibouit Bolivia. |
Awards: |
n.v.t. |
Kan sporen van noten, sesam en pinda’s bevatten.