Ga mee naar Jamaica! De reep heeft een ziel van honingrum. Aanvankelijk rijk, met bevredigende hints van zoete, sappige bessen. Tot slot: een kenmerkende honingzoete rum-nasmaak.
Proefnotities: Zoete bessen, honingrum
Oorsprong Cacao: | Jamaica, Saint Thomas, Bachelor’s Hall Estate |
Soort chocolade: | Puur, 75% cacao |
Inclusie: | Geen |
Awards: | n.v.t. |
Allergiewaarschuwing: | Gemaakt in een bakkerij waar melk, gluten en noten worden verwerkt. |
Ingredienten: | Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter |
Inhoud verpakking: | 1 reep, composteerbare verpakking |
Nettogewicht: | 70 gram |
Herkomst cacao: Bachelor's Hall Estate
De bomen bij Hacienda Limon zijn uniek omdat Samuel von Rutte genetische voorraad van de Rockefeller Foundation genback dateert uit de jaren 1950. Bij de oogst worden de bonen voorgedroogd voordat ze gisten, wat het proces aanzienlijk beïnvloedt en zowel de zuurgraad als de bitterheid vermindert. De resulterende bonen zijn rijk aan karamel en nootachtige smaak. Het Guayas Basin, waar de Hacienda Limon Farm is gevestigd, is een van de meest vruchtbare gebieden langs de Pacifische kust. De overvloedige watervoorraden en vulkanische bodems, rijk aan mineralen en organisch materiaal, zorgen voor perfecte cacaoteeltomstandigheden.