Wat gebeurt er als je een geliefde combi neemt en daar een derde wiel toevoegt? Nou, in dit geval is dat gastronomische magie. Gedroogde groene mango, een beetje zout en pure chocolade creëren een uitgesproken Filippijnse smaak die zeker een hele nieuwe lichting dromers en chocoladeliefhebbers zal aanspreken.
Cacao van Malabog
Theo & Philo werkt met cacao uit de barangay Malabog, een gemeenschap van zo’n 11.000 inwoners, dat onderdeel is van Davao City, qua oppervlakte de grootste stad van de Filippijen. Alles in Davao City is laagbouw en zeer groen, uitgestrekt in heuvelland.
In Malabog zijn veel kleine cacaotelers. De teeltomstandigheden zijn perfect. Zo won in 2019 Nong Joe uit 226 deelnemers uit 55 landen de prijs voor de beste cacaobonen van de International Cocoa Awards (ICA).
Philo Chua betrekt de cacao is samenwerking met de organsatie Gawad Kalinga, van een groep boeren. Gawad Kalinga helpt mensen uit de armoede.
(Barangay is de kleinste politieke bestuurseenheid die de Filippijnen kent.)
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Puur 65% cacao |
Inhoud verpakking: | 1 reep |
Nettogewicht: | 45 gram |
Allergenen: | Kan sporen van melk, noten, sesam en soja bevatten. |
Ingrediënten: | cacaobonen (58%), rietsuiker, cacaoboter, gedroogde groene mango, zeezout |
Inclusie: | Groene mango, zeezout |
Oorsprong cacao: | Filipijnen |
Herkomst cacao: | Davao, Malabog, Filipijnen |
Awards: |
Academy of Chocolate Awards Bronze 2019 |