Adobo is een populair Filipijns gerecht dat gewoonlijk bestaat uit kip of varkensvlees dat is gemarineerd in azijn, sojasaus, knoflook en met zwarte peperkorrels, en vervolgens rustig wordt gestoofd in de marinade. Elke regio op de Filippijnen heeft zijn eigen versie van dit gerecht.
Cacao uit Malabog
Theo & Philo werkt met cacao uit Barangay Malabog, een gemeenschap van ongeveer 11.000 mensen die deel uitmaakt van Davao City, qua oppervlakte de grootste stad van de Filippijnen. Alles in Davao City is vlak en zeer groen, uitgestrekt over heuvelachtige landschappen.
Er zijn veel kleine cacaoboeren in Malabog. De omstandigheden voor cacao zijn perfect. In 2019 bijvoorbeeld won Nong Joe, een van de 226 deelnemers uit 55 landen, de prijs voor de beste cacaobonen ter wereld op de International Cocoa Awards (ICA).
Philo Chua betrekt cacao van een groep boeren in samenwerking met de Gawad Kalinga organisatie. Gawad Kalinga helpt mensen uit de armoede te halen.
(Barangay is de kleinste politieke bestuurlijke eenheid in de Filippijnen).
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Melk |
Inhoud verpakking: | 1 reep |
Nettogewicht: | 45 gram |
Allergenen: | Bevat soja en melk, kan sporen bevatten van (pinda)noten, sesamzaad en bloem. |
Ingrediënten: | Rietsuiker, cacaobonen (25%), cacaoboter, melkpoeder, boter, sojasaus, zwarte peper. |
Inclusie: | Adobo |
Oorsprong cacao: | Filipijnen |
Herkomst cacao: | Davao, Malabog, Filipijnen |
Awards: |
AAcademy of Chocolate Awards Silver 2018 : Academy of Chocolate Awards Bronze 2019 : International Chocolate Awards, World, Silver 2018 |