THEO & PHILO - LABUYO CHILI - MELK
Gelijke delen zoet en pittig. Deze reep kent de fluweelzachte rijkdom van donkere chocolade en voegt de pit van labuyo toe. Dit is waarschijnlijk de enige keer dat je maar al te graag een opdonder krijgt – voor je smaakpapillen, bedoelen we natuurlijk.
Siling labuyo is een Filipijnse peper die na de zgn Colombiaanse uitwisseling op de Filippijnen is geëvalueerd. Het is een “wilde peper” en is door Slow Food in de Ark van de Smaak opgenomen. Op de schaal van Scoville scoort het 80.000 – 100.000, wat het vergelijkbaar maakt met tabasco of piri piri
Cacao van Malabog
Theo & Philo werkt met cacao uit de barangay Malabog, een gemeenschap van zo’n 11.000 inwoners, dat onderdeel is van Davao City, qua oppervlakte de grootste stad van de Filippijen. Alles in Davao City is laagbouw en zeer groen, uitgestrekt in heuvelland.
In Malabog zijn veel kleine cacaotelers. De teeltomstandigheden zijn perfect. Zo won in 2019 Nong Joe uit 226 deelnemers uit 55 landen de prijs voor de beste cacaobonen van de International Cocoa Awards (ICA).
Philo Chua betrekt de cacao is samenwerking met de organsatie Gawad Kalinga, van een groep boeren. Gawad Kalinga helpt mensen uit de armoede.
(Barangay is de kleinste politieke bestuurseenheid die de Filippijnen kent.)
Extra informatie
Soort chocolade: | Melk 65% |
Inhoud verpakking: | 1 reep |
Nettogewicht: | 45 gram |
Allergenen: | Kan sporen van noten, koemelk, sesam en soja bevatten. |
Ingrediënten: | cacaobonen (58%), rietsuiker, cacaoboter, labuyo-chilipeper |
Inclusie: | Labuyo chili |
Oorsprong cacao: | Filipijnen |
Herkomst cacao: | Davao, Malabog, Filipijnen |
Awards: | Academy of Chocolate Bronze 2019 |