Grenada - Hot Cross Bun 58% Melk

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een welkome aanvulling op onze Bakery Series van bars, die de komst van de lente aankondigt met een tradioneel Engels gebak; de Hot Cross Bun. Geparfumeerd met nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. De reep is, net als de broodjes, bezaaid met krenten. De chocolade valt hier een beetje weg tegen de toevoegingen. Geen reep voor de purist dus, maar superlekker. Wij vinden dit een echte kerst aanrader.

Proefnotities: De toevoeging overheerst in deze bar. Nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, pimentbessen, foelie, krenten

Oorsprong Cacao: Grenada, Saint Mark, Crayfish Bay Organic Estate
Soort chocolade: Melk, 58% cacao
Inclusie: Hot Cross Bun
Awards: n.v.t.
Allergiewaarschuwing: Gemaakt in een bakkerij waar melk, gluten en noten worden verwerkt.
Ingredienten: cacaobonen, rietsuiker, biologische cacaoboter, bloem (tarwe), boter, eieren, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, pimentbessen, korianderzaad, foelie, krenten
Inhoud verpakking: 1 reep, composteerbare verpakking
Nettogewicht: 70 gram

Herkomst cacao: Crayfish Bay Organic Estate

Gelegen in de landelijke, noordwestelijke hoek van Grenada, is het 200 jaar oude landgoed van 15 hectare liefdevol gerestaureerd tot een volledig werkende commerciële biologische boerderij van Kim en Lylette Russell. Gecertificeerd biologisch (CERES). Crayfish Bay ligt op het westen met uitzicht op de Caribische Zee. Het land, waarvan 13 hectare onder cacao staat, heeft vijf natuurlijke bronnen en is steil, evenals natuurlijke afwatering. De grond is zuur en heeft een hoog organisch gehalte door het constante loof van de cacao. Kim zegt: "we proberen de minimale oogst op ongeveer 500 pond te houden, omdat minder dan dit niet de temperatuur bereikt die nodig is voor een correcte fermentatie". Er wordt zeer veel aandacht besteed aan de fermentatie en het drogen op de boerderij, inclusief iemand die waakt over regen om de drogende bonen te bedekken indien nodig. De bonen zijn helder, met een uitgebalanceerde zuurgraad naar voren fruit, ontwikkelen plantaardige tonen en evenwichtige bitterheid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen