Sourdough & Sea salt. Crunch & malty flavour. Dit is een reep van de Engelse aanpak. De Chocolade zelf is toegankelijk en neutraal. Het gaat duidelijk om de toevoegingen. Zuurdesem, zout, textuur. Dit is een unieke combinatie en voor zover wij weten de eerste keer dat er een chocoladereep is gemaakt met zuurdesem. Handgemaakt van meel en bonen tot reep in de bakkerij in Orford, Suffolk, VK.
Proefnotities: Zuurdesem crunch, zeezout, de cacao geeft noot & caramel
Oorsprong Cacao: | Ecuador, Los Rios Province, Hacienda Limon Estate |
Soort chocolade: | Puur, 66% cacao |
Inclusie: | Zuurdesem & Zeezout |
Awards: | International Chocolate Awards 2015 – World Silver & British Silver, Academy of Chocolate 2015 – Best Flavoured Dark Chocolate Bar – Bronze & Great Taste Awards 2015 – 1 Gold Star |
Allergiewaarschuwing: | Gemaakt in een bakkerij waar melk, gluten en noten worden verwerkt. |
Ingredienten: | Cacaobonen, rietsuiker, biologische cacaoboter, melkpoeder, zeezout en zuurdesembrood (tarwebloem, zuurdesem starter, zeezout) |
Inhoud verpakking: | 1 reep, composteerbare verpakking |
Nettogewicht: | 70 gram |
Herkomst cacao: Hacienda Limon Estate
De bomen bij Hacienda Limon zijn uniek omdat Samuel von Rutte genetische voorraad van de Rockefeller Foundation genback dateert uit de jaren 1950. Bij de oogst worden de bonen voorgedroogd voordat ze gisten, wat het proces aanzienlijk beïnvloedt en zowel de zuurgraad als de bitterheid vermindert. De resulterende bonen zijn rijk aan karamel en nootachtige smaak. Het Guayas Basin, waar de Hacienda Limon Farm is gevestigd, is een van de meest vruchtbare gebieden langs de Pacifische kust. De overvloedige watervoorraden en vulkanische bodems, rijk aan mineralen en organisch materiaal, zorgen voor perfecte cacaoteeltomstandigheden.