De romige en hartige Nederlandse kwaliteitskoemelk haalt het beste uit deze blend van biologisch gecertificeerde cacao uit Indonesië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze reep is gemaakt om de zintuigen op een evenwichtige en geruststellende manier te prikkelen. Als je er zorgvuldig van geniet, kun je een breed scala aan smaken en aroma's ontdekken.
Proefnotities: Een volle, zachte en romige reep die gemakkelijk smelt en hints van bloemen en kruiden vrijgeeft. De mix van kwaliteitsmelk en cacao met fijne smaak zorgt voor een natuurlijke zoute bite met een vleugje karamel, koffie en walnoten.
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Melk, 52% cacao |
Inhoud verpakking: | 2 apart verpakte repen |
Nettogewicht: | 70 gram |
Allergenen: | Vrij van noten, gluten en soja. Bevat melk/lactose. |
Ingrediënten: | Cacao, cacaoboter (samen 52%), melk, zonnebloemlecithine |
Inclusie: | Geen |
Herkomst cacao: | Bali, Dominicaanse Republiek, Peru |
Awards: | Bekroond met Brons op de Academy of Chocolate • 2021 |
Goed om te weten!
De chocoladereep kunt je het beste binnen twee dagen na openen consumeren, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.
Wist je dat?De biologisch gecertificeerde cacao in deze blend wordt onder andere geteeld in agro-bosbouwsystemen. Drie single origins uit Peru, Dominicaanse Republiek en Bali brengen opwinding in de Dutch Original Blend.
De Peruaanse cacao wordt verbouwd door Colpa de Loros: 250 boeren in de regio Ucayali. Het gebied stond ooit bekend als een drugscriminaliteitsgebied. Met hulp van internationale ontwikkelingsfondsen werden duurzame cacaoplantages gesticht. Certificeringen: “Organic” en “Fair for Life”. De cacao heeft aangename impressies van honing, karamel en zacht fruit.
Öko Caribe is afkomstig van 165 boeren in het hart van de provincie Duarte in de Dominicaanse Republiek. Deze bekroonde cacao staat bekend om zijn constante kwaliteit. De boeren krijgen doorlopend landbouwopleidingen. Öko Caribe verstrekt indien nodig microfinancieringsleningen aan haar leden. De cacao kenmerkt zich door aardsheid, koffie, rood fruit en een vleugje nootmuskaat.
De Balinese cacao wordt verbouwd door de 230 Kerta Semaya Samaniya Farmers (KSS) in de Jembrana-regio van het eiland, beroemd om zijn vulkanische vruchtbare bodems. In 2011 slaagde KSS erin om de eerste biologische cacao in Zuidoost-Azië te telen. De cacao staat bekend om bloemige, kruidige en kruidige tonen.