Heinde en Verre Piura Peru 71% - Florentina Chocolates
Huisgemaakte Producten
Bean-to-Bar Chocolade
Gratis afhalen in de winkel
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Heinde&Verre, Netherlands

Heinde & Verre - Piura Peru - Dark 71%

€5,50
Op voorraad
- +
Gratis afhalen in de winkel
Selecteer een verzenddatum bij het afrekenen
Huisgemaakte Producten
Bean-to-Bar Chocolade
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Heinde & Verre - Piura Peru - Dark 71%

Deze zeldzame Piura Blanco-cacao werd in 2016 uitgeroepen tot beste Peruaanse cacao. De typische briljante en lichte kleur van de boon gaat vooraf aan zijn complexe, aanhoudende en fruitige smaak. De bonen komen oorspronkelijk uit Peru en groeien in de hoge regio van de Piura-vallei.

Proefnotitie: Jong rood fruit, passievrucht, zachte notigheid, lange en elegante afdronk met een vleugje koffie en citrus.

Extra informatie

 
Soort chocolade: Puur, 71% cacao
Inhoud verpakking: 2 apart verpakte repen
Nettogewicht:  70 gram 
Allergenen: Vrij van noten, gluten en soja. Bevat melk/lactose.
Ingrediënten: Cacao, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine.
Inclusie: Geen
Oorsprong cacao: Peru, Piura vallei 
Herkomst cacao: Piura Blanco
Awards: Bekroond met Brons op de Academy of Chocolate • 2021

Goed om te weten!
De chocoladereep kunt je het beste binnen twee dagen na openen consumeren, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.

Wist je dat?
Norandino is een landbouwcoöperatie, gericht op lokale Peruaanse producten zoals koffie en cacao. Ze streven ernaar om de sociale, economische en ecologische verantwoordelijkheid in al hun producten en processen te verbeteren. Het productiegebied beslaat de kust, de bergen en de jungle van het noorden van Peru, in de departementen Piura, Tumbes, Amazonas, Cajamarca, Lambayeque en San Martín. De cacaobonen zijn afkomstig uit de dorpen Palmas, Puerta Palache en Las Lomas in de San Lorenzo-vallei. Een deel van de grotere Piura Vallei Peru. Het terroir kan worden gedefinieerd als droog bos met slechts een paar maanden regen per jaar. De cacaobomen worden gevoed met water uit het Andesgebergte. Bij Norandino fermenteren de boeren de bonen 6 tot 8 dagen in houten kisten. Na de fermentatie worden de bonen in de zon gedroogd en verpakt om naar Nederland te worden verscheept.

Neem contact met ons op...
Bel ons 06 - 111 415 30
Stuur ons een e-mail [email protected]