Madagascar 70% Puur

€8,30
Beschikbaarheid: Op voorraad

Madagaskar Akessons Bejofo estate 70% Fruitig licht niet overheersend. Toegankelijk. Zuurtje en bloemige toets die kenmerkend is voor cacao uit Madagascar. 

Proefnotities: Zwarte kersen en citrus, bloemige noten

Oorsprong Cacao: Madagascar, Sambirano Valley, Ambolikapiky Plantation (part of Bertil Åkesson’s 2000ha Bejofo Estate)
Soort chocolade: Puur, 70% cacao
Inclusie: Geen
Awards: Academy of Chocolate Awards 2108, GOLD Great Taste Awards 2018, 3 Gold stars International Chocolate Awards 2018, SILVER International Chocolate Awards European 2020 · BRONZE
Allergiewaarschuwing: Kan sporen bevatten van noten, gluten en zuivelproducten
Ingredienten: Cacaoboter , ongeraffineerde rietsuiker, cacoaboter (organic)
Inhoud verpakking: 1 reep
Nettogewicht: 58 gram

Herkomst cacao: Akesson’s plantation

De vader van cacaoteler Bertil Åkesson was een Zweedse diplomaat in Parijs voordat hij een handelsbedrijf oprichtte en de wereld rondreisde. Het gezin vestigde zich uiteindelijk in de jaren zeventig in Madagaskar en nam plantages op het eiland over. Tegenwoordig worden deze plantages beheerd door Bertil zelf in het noordwesten van Madagaskar, waar de plantages zijn verdeeld in vier kleinere landgoederen. In april 2009 kochten Bertil Åkesson en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sa de historische Fazenda Semper Firme in Bahia, Brazilië. Deze cacaoplantage ligt midden in de Mata Atlantica, het wilde bos met de hoogste biodiversiteit op aarde. Bertil en zijn partner waren in staat om een sociale structuur te creëren en hun grootste beloning is om de gemeenschap naar de Fazenda te horen verwijzen als een "Paraiso" (paradijs). De cacao die ze verbouwen is een ‘Forastero’ streng genaamd ‘parasinho’ die de glorie was van Bahia aan het begin van de 20e eeuw.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen