Madagaskar Akessons Bejofo estate 60% Fruitig proeft niet heel overheersend. Het is een toegankelijke reep. Zuurtje en bloemig, wat kenmerkend is voor cacao uit Madagascar.
De gecertificeerde organic cacao bnonen komen van Åkesson’s plantatie in de Sambirano Valley, in het noord westen van Madagascar. De Ambolikapiky Plantation is onderdeel van Bertil Åkesson’s 2000ha Bejofo Estate.
Origin:
Åkesons Befojo Estate, Sambirano Valley, Ambanja, Madagascar.
Proefnotities
Romige melk chocolade met notities van citrus en karamel
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Melk, 60% cacao |
Inhoud verpakking: | 1 reep |
Nettogewicht: | 58 gram |
Allergenen: | Kan sporen bevatten van noten en gluten. Bevat zuivel/lactose. |
Ingrediënten: | Cacaoboter, ongeraffineerde rietsuiker, cacoaboter (organic), melkpoeder |
Inclusie: | Geen |
Oorsprong cacao: |
Madagascar, Sambirano Valley, Ambolikapiky Plantation (part of Bertil Åkesson’s 2000ha Bejofo Estate) |
Herkomst cacao: | Akesson's plantation |
Awards: |
Academy of Chocolate Awards 2108, SILVER Great Taste Awards 2018, 2 Gold stars International Chocolate Awards 2018, SILVER International Chocolate Awards 2018, Special Award Organic, GOLD |
Goed om te weten!
De chocoladereep kunt je het beste binnen twee dagen na openen consumeren, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.
Wist je dat?
De vader van cacaoteler Bertil Åkesson een Zweedse diplomaat was in Parijs, voordat hij een handelsbedrijf oprichtte en de wereld rondreisde. Het gezin vestigde zich uiteindelijk in de jaren zeventig in Madagaskar en nam plantages op het eiland over. Tegenwoordig worden deze plantages beheerd door Bertil zelf in het noordwesten van Madagaskar, waar de plantages zijn verdeeld in vier kleinere landgoederen.
In april 2009 kochten Bertil Åkesson en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sa de historische Fazenda Semper Firme in Bahia, Brazilië. Deze cacaoplantage ligt midden in de Mata Atlantica, het wilde bos met de hoogste biodiversiteit op aarde. Bertil en zijn partner waren in staat om een sociale structuur te creëren en hun grootste beloning is om de gemeenschap naar de Fazenda te horen verwijzen als een "Paraiso" (paradijs). De cacao die ze verbouwen is een ‘Forastero’ streng genaamd ‘parasinho’ die de glorie was van Bahia aan het begin van de 20e eeuw.