Fjak Madagascar 60% - Florentina Chocolates - Florentina Chocolates
Huisgemaakte Producten
Bean-to-Bar Chocolade
Gratis afhalen in de winkel
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Fjak

Fjak - Madagascar - Melk 60%

€8,30
Op voorraad
Verplichte velden:
    - +
    Gratis afhalen in de winkel
    Selecteer een verzenddatum bij het afrekenen
    Huisgemaakte Producten
    Bean-to-Bar Chocolade
    Gratis afhalen in de winkel
    Beschrijving Fjak - Madagascar - Melk 60%

    Madagaskar Akessons Bejofo estate 60% Fruitig proeft niet heel overheersend. Het is een toegankelijke reep. Zuurtje en bloemig, wat kenmerkend is voor cacao uit Madagascar.

    De gecertificeerde organic cacao bnonen komen van Åkesson’s plantatie in de Sambirano Valley, in het noord westen van Madagascar. De Ambolikapiky Plantation is onderdeel van Bertil Åkesson’s 2000ha Bejofo Estate.

    Origin:
    Åkesons Befojo Estate, Sambirano Valley, Ambanja, Madagascar.

    Proefnotities
    Romige melk chocolade met notities van citrus en karamel 

    Extra informatie

     
    Soort chocolade: Melk, 60% cacao
    Inhoud verpakking: 1 reep
    Nettogewicht:  58 gram 
    Allergenen: Kan sporen bevatten van noten en gluten. Bevat zuivel/lactose.
    Ingrediënten: Cacaoboter, ongeraffineerde rietsuiker, cacoaboter (organic), melkpoeder
    Inclusie: Geen
    Oorsprong cacao:

    Madagascar, Sambirano Valley, Ambolikapiky Plantation (part of Bertil Åkesson’s 2000ha Bejofo Estate)
    Herkomst cacao: Akesson's plantation
    Awards:


    Academy of Chocolate Awards 2108, SILVER
    Great Taste Awards 2018, 2 Gold stars
    International Chocolate Awards 2018, SILVER
    International Chocolate Awards 2018, Special Award Organic, GOLD

    Goed om te weten!
    De chocoladereep kunt je het beste binnen twee dagen na openen consumeren, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.

    Wist je dat?
    De vader van cacaoteler Bertil Åkesson een Zweedse diplomaat was in Parijs, voordat hij een handelsbedrijf oprichtte en de wereld rondreisde. Het gezin vestigde zich uiteindelijk in de jaren zeventig in Madagaskar en nam plantages op het eiland over. Tegenwoordig worden deze plantages beheerd door Bertil zelf in het noordwesten van Madagaskar, waar de plantages zijn verdeeld in vier kleinere landgoederen.

    In april 2009 kochten Bertil Åkesson en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sa de historische Fazenda Semper Firme in Bahia, Brazilië. Deze cacaoplantage ligt midden in de Mata Atlantica, het wilde bos met de hoogste biodiversiteit op aarde. Bertil en zijn partner waren in staat om een sociale structuur te creëren en hun grootste beloning is om de gemeenschap naar de Fazenda te horen verwijzen als een "Paraiso" (paradijs). De cacao die ze verbouwen is een ‘Forastero’ streng genaamd ‘parasinho’ die de glorie was van Bahia aan het begin van de 20e eeuw.

    Neem contact met ons op...
    Bel ons 06 - 111 415 30
    Stuur ons een e-mail [email protected]