Fijne pure chocolade met rum van Definite Chocolate. De cacao van Finca Elvesia in de Dominicaanse Republiekwordt lange tijd in de Dominicaanse (Barceló) rum geweekt en neemt zo de smaak goed op. Zo krijg je in de vorm van deze chocoladeook geheel gemaakt in de Dominicaanse Republiek een prachtig voorbeeld van hoe fijn de combinatie van rum met chocolade kan zijn met een heerlijk zoete verwarmende rumsmaak gecombineerd met de licht fruitige (gedroogd fruit) smaken van de cacao, een vrij ideale combinatie.
Extra informatie |
|
Soort chocolade: | Puur, 75% cacao |
Inhoud verpakking: | Puur, 75% cacao |
Nettogewicht: | 60 gram |
Allergenen: | - |
Ingrediënten: | Cacaobonen (biologisch), rietsuiker (biologisch) en rum (<1%) |
Inclusie: | Geen |
Oorsprong cacao: | Domincaanse Republiek |
Herkomst cacao: | Domincaanse Republiek |
Awards: | n.v.t. |
Goed om te weten!
De chocoladereep kunt je het beste binnen twee dagen na openen consumeren, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.
Wist je dat?
Definite is een ambachtelijke chocolademaker in de Dominicaanse Republiek. Met hun tree-to-bar repen vielen ze al bij de Academy of Chocolate in de prijzen. Voor deze reep is cacao van Finca Elvesia (El Valle, Hato Mayor Provincie) gebruikt. Deze boerderij ligt tussen glooiende heuvels, ver verwijderd van de tropische stranden en populaire resorts. De boerderij is gelegen in de agrarische gemeenschap van El Valle en strekt zich uit over meer dan 150 hectare productieve grond. Finca Elvesia is een botanische tuin met allerlei cacaovariëteiten, die midden 17e eeuw, hoofdzakelijk vanuit Venezuela zijn gekomen.