Colombia - Hacienda Betulia 70% Puur

€9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een verrassende reep met een bijzonder verhaal. Lichter van kleur, lijkt op melk, maar is puur. Noten van caramel en een zacht kruidige smaak op de achtergrond, denk aan tijm. Voor de cacao in deze reep heeft de plantage 50 stekjes gepropageerd. Stekje B9 was het beste en is gebruikt voor deze oogst. De single variety Criollo cacao is bijzonder want dit ras is zeer vatbaar voor kruisbestuiving en dus moeilijk te isoleren.

Proefnotities: Caramel, kruidig, tijm

Oorsprong Cacao: Colombia, Antioquia, Hacienda Betulia
Soort chocolade: Puur, 70% cacao
Inclusie: Geen
Awards: Bronze, Academy of Chocolate 2019
Allergiewaarschuwing: Vegan, soja- en glutenvrij. Kan sporen van lactose bevatten en is gemaakt in een fabriek waar geen pinda’s en noten verwerkt worden.
Ingredienten: Cacaobonen en ongeraffineerde rietsuiker
Inhoud verpakking: 1 reep
Nettogewicht: 80 gram

Herkomst cacao: HACIENDA BETULIA

Hacienda Betulia is een Zwitsers-Colombiaans familiebedrijf gelegen in een prachtig traditioneel landschap ten oosten van de provinciehoofdstad Medellin. Hacienda heeft met succes alle vereiste elementen van een moderne duurzame cacaoplantage geïntegreerd, inclusief wetenschappelijke bodemanalyses, genetische testen van de cacaovariëteiten, de toepassing van duurzame landbouwpraktijken en een geavanceerd fermentatieconcept. Na jaren van voortdurende ontwikkeling, innovatie en enthousiast werk, kwam de visie van een Colombiaanse Cacao Criollo met zeldzame en complexe smaken eindelijk uit. Hacienda Betulia werd door FEDERACION NACIONAL DE CACAOTEROS bekroond als de meest innovatieve cacaoboerderij 2018 in Colombia.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen