Brazil - Bahia 66% Puur

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit is een Limited Edition reep, gemaakt met cacaobonen die zijn geteeld op de plantage van Bertil Akesson in Bahia, Brazilië. De bonen zijn van de unieke 'Parasinho' Forestero-variëteit, die een complex en gedurfd karakter oplevert. Met 66% is deze reep op de iets zoetere kant van donker - maar het is intens. De textuur van deze reep is glad met een romig mondgevoel en een zuivere afdronk.

Proefnotities: Blauwe bessen, zoete stroop, zoethout en roze peper

Oorsprong Cacao: Brazilie, Bahia regio, Åkesson’s plantage
Soort chocolade: Puur, 66% cacao
Inclusie: Geen
Awards: n.v.t.
Allergiewaarschuwing: Gemaakt in een bakkerij waar melk, gluten en noten worden verwerkt.
Ingredienten: Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter
Inhoud verpakking: 1 reep, composteerbare verpakking
Nettogewicht: 70 gram

Herkomst cacao: Akesson’s plantation

De vader van cacaoteler Bertil Åkesson was een Zweedse diplomaat in Parijs voordat hij een handelsbedrijf oprichtte en de wereld rondreisde. Het gezin vestigde zich uiteindelijk in de jaren zeventig in Madagaskar en nam plantages op het eiland over. Tegenwoordig worden deze plantages beheerd door Bertil zelf in het noordwesten van Madagaskar, waar de plantages zijn verdeeld in vier kleinere landgoederen. In april 2009 kochten Bertil Åkesson en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sa de historische Fazenda Semper Firme in Bahia, Brazilië. Deze cacaoplantage ligt midden in de Mata Atlantica, het wilde bos met de hoogste biodiversiteit op aarde. Bertil en zijn partner waren in staat om een sociale structuur te creëren en hun grootste beloning is om de gemeenschap naar de Fazenda te horen verwijzen als een "Paraiso" (paradijs). De cacao die ze verbouwen is een ‘Forastero’ streng genaamd ‘parasinho’ die de glorie was van Bahia aan het begin van de 20e eeuw.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen